Pratite nas na Facebooku 

Rad i odmor profesionalnih vozača i korištenje tahografa u domaćem i međunarodnom prometu
U procesu prilagodbe hrvatskih zakona EU propisima, objavljen je Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (N.N. 75/13,36/15). Time su u potpunosti uskladeni naši s EU propisima o radu i odmoru vozača, na koji način vozači moraju voditi evidenciju svoga rada te je stvoren okvir za uvodenje digitalnog tahografa.
Zakon ujedno nalaže povećani obim nadzora koji moraju napraviti policija i cestovna inspekcija na cesti i u tvrtkama.
 
Uvođenjem propisa o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača te digitalnog tahografa, u voznom je parku obavezno arhiviranje i analiza:
 • tahografskih listića vozača,
 • prenesenih podataka iz kartice vozača,
  • prenesenih podataka iz digitalnog tahografa.
   
  Taho ST nudi vam uslugu vođenja evidencije radnih vremena mobilnih radnika koja predstavlja potpuno udovoljavanje prijevoznika u skladu sa svim zakonskim propisima u pogledu pohrane i analize podataka o radu i odmorima vozača.
   

  KARTICA VOZAČA

  Izdaje se na zahtjev vozača i vozačev je osobni dokument, potrebno je popuniti zahtjev i poslati ga u AKD d.d. Kartica vrijedi 5 godina.

  KARTICA PRIJEVOZNIKA

  Izdaje se na zahtjev prijevoznika i služi kako bi se prijevoznik prijavio odnosno odjavio iz tahografa. Bez kartice prijevoznika nije moguće izvršiti preuzimanje podataka sa tahografa. Kartica vrijedi 5 godina.

Gdje se nalazimo

Taho ST

 
Radno vrijeme:
pon-pet:7-15h
 
 
sub:8-12h
 
 
 

Kontakt

 
Tel: 021/244 222
+Fax: 021/260 203
 
 
Matoševa 16
21210 Solin
 
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.